Zeytinyağımız

Yaklaşık 2.500.000 adet zeytin ağacına sahip Ayvalık bölgesi, kendine has özellikler taşıyan zeytinyağı ile bu konuda ülkemizde ve dünyada seçkin bir konuma sahiptir. Ayvalık zeytinyağını özel kılan, bu bölgenin toprak yapısının ve bölgedeki rüzgârların zeytin meyvesinin oluşumuna sağladığı katkıdır.

Yaklaşık 2.500.000 adet zeytin ağacına sahip Ayvalık bölgesi, kendine has özellikler taşıyan zeytinyağı ile bu konuda ülkemizde ve dünyada seçkin bir konuma sahiptir. Ayvalık zeytinyağını özel kılan, bu bölgenin toprak yapısının ve bölgedeki rüzgârların zeytin meyvesinin oluşumuna sağladığı katkıdır.

Sabuncugil Zeytinyağları, zeytin meyvesinin lezzeti için gerekli tüm bileşenleri sağlayan Ayvalık’ın Altınova ve Gömeç bölgelerindeki asırlık ağaçlardan elde edilmektedir. Sabuncugil, sahip olduğu asırlık zeytin kültürünü sadece kendi ağaçlarından topladıkları zeytinleri işleyerek sürdürmektedir. Bu özellik, elde edilen zeytinyağının herhangi bir katkı ya da tağşiş olmadan aynı karaktere ve nefasete sahip olması anlamına gelir.

Zeytinyağı; vücut için gerekli ancak sentez edilemeyen temel yağ asitleri ile sadece yağda eriyebilen E vitamininin kaynağını oluşturmaktadır.

Aynı zamanda A, D ve K vitaminleri de içeren zeytinyağı, kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Kanser hastalıklarına karşı etkili birçok maddeyi de içeren zeytinyağı, yüksek tansiyon, mide ve bağırsak ülserleri, kolesterol, romatizma, safra kesesi tembelliği, safra taşı, damar sertliği, safra kanalı tıkanıklığı, karaciğer bozuklukları, kabızlık, kansızlık, gut hastalığı, bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında da etkilidir.