Erken hasat zeytinyağı, zeytin hasadının ilk dönemi olan ekim ve kasım aylarında henüz siyahlaşmamış zeytinlerden elde edilen yağa verilen isimdir. Erken hasat zeytinyağın özelliği, daha düşük asit düzeyine, taze ve aromatik bir kokuya sahip olmasıdır. Zeytinin daha diri olduğu dönemde toplanması, içerisindeki yağ asitlerini muhafaza etmesini ve daha yüksek kalitede yağ elde edilmesini sağlar. Erken hasat zeytinyağı en üst seviyede E vitamini, biofenol ve antioksidan içermektedir.
Soğuk sıkım filtresiz zeytinyağı, sıkım sonrası yağın, posasından doğal çökeltme yöntemiyle arındırılması yoluyla elde edilir. Zeytinyağının filtrelenmesi, içerisinde bulunan doğal polifenollerden bazılarının kaybına neden olabilir. Filtre edilmemiş zeytinyağı, faydalı içerik bakımından filtrelenmiş yağlara göre daha zengindir. Soğuk sıkımla elde edilmiş zeytinyağını posası çökünceye dek doğal halinde bırakmak, zeytinyağını sağlıklı ve leziz kılan tüm içeriğin korunmasını sağlamaktadır.
Soğuk sıkım, zeytinyağının elde edilişinde kullanılan ve özellikle zeytinyağının besin değerlerini korumaya yönelik bir üretim tekniğidir. Sıkma işleminde ısısı 27 dereceyi aşmayan suyun kullanımı, zeytinin içindeki birçok faydalı etkenin zeytinyağına aktarılması demektir. Bu bakımdan soğuk sıkım zeytinyağları yüksek ısıda sıkılan yağlara göre çok daha değerlidir.
Natürel sızma zeytinyağı, en fazla %0,8 oleik asit içeriğine sahip olan ve natürel yağlar içerisinde en hafif ve en değerli zeytinyağı türüdür. Hafif meyvemsi bir tada ve aromaya sahiptir. Natürel sızma zeytinyağı, çiğ tüketim ve salata kullanımı için en ideal lezzeti ve içeriği barındırır.